SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Zvěřinové hody v Plzni

Jak jsme si slíbili při zahradní slavnosti, která se konala v srpnu, uspořádali jsme v listopadu zvěřinové hody. V rámci aktivit klienti připravovali nejen výzdobu ale i bohaté pohoštění, a to nejen pro sebe, ale i pro naše hosty.

Těmi byly, již tradičně, děti z Benešovy mateřské školy v Plzni. Připravily si pro nás blok písniček a říkanek s mysliveckou tématikou. Za doprovodu paní učitelky, která hrála na kytaru, se nakonec ke zpěvu přidali i klienti a vytvořili tak společně s dětmi velmi příjemnou atmosféru. Klienti dostali od dětí obrázky na téma „Myslivci“. Neváhali jsme a hned jsme s nimi stylově vyzdobili jídelnu, kde zvěřinové hody probíhaly.  Na oplátku, jsme si pro děti přichystali malý kvíz o životě v lese, který děti společně s klienty řešili. Každé z dětí pak od našich klientů dostal malý dárek, adventní kalendář, jako sladkou odměnu. Dětem i paním učitelkám děkujeme a těšíme se na mikulášské setkání.

O odpolední program se postarali Lobezští trubači. Tato parta milých myslivců nám přišla popovídat o jejich vášni k myslivosti, přinesli ukázat vzácné trofeje, přečetli nám myslivecké desatero a provedli nás celým průběhem honu. A na co jsme se těšili nejvíc? No přeci na zvuk lesního rohu. Když se do toho páni myslivci opřeli, rázem jsme se v představách všichni ocitli na honu. Na tomto místě se sluší našim milým hostům poděkovat a doufáme, že příští rok opět přijmou naše pozvání.

Na závěr celé akce vystoupil folklórní soubor Meteláček, který již dobře známe ze zabijačky, která se u nás konala minulý rok v únoru. Klienti si podupávali do rytmu a prozpěvovali. Zkrátka lidové písničky v jejich podání nikoho nenechaly chladným.

A protože se jednalo o zvěřinové hody, pohoštění se neslo také v duchu divočiny.

Po vynikajícím obědě, který se skládal z bažantího vývaru, jelení kýty na myslivecký způsob a jablečného koláče, následovaly samé vybrané lahůdky. Zvěřinové klobásky, paštika s brusinkami či oblíbený dezert, srnčí hřbet. Paštiku i srnčí hřbet jsme v rámci kulinářského klubu připravovali s klientkami pro celý domov. Při pohledu na spokojené tváře našich klientů jsme usoudili, že se nám dílo povedlo.

 

 

 Další článek