SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Soutěž o nejlepší bramborový salát

Štědrý večer se k nám blíží mílovými kroky, ale my v SeniorCentru Plzeň jsme se rozhodli, že na něj nebudeme čekat. A tak jsem dnes ráno pro klienty připravili soutěž o nejlepší bramborový salát.

Do soutěže se přihlásily tři týmy a po týmové radě si každý tým sepsal suroviny, které budou k výrobě toho nejlepšího salátu zapotřebí. A pak hurá krájet, strouhat, míchat, mačkat a ochutnávat!

O vítězi rozhodla odborná porota, jejímž členem byl mimo jiné i náš pan ředitel, Tomáš Černický. Nebylo to rozhodování jednoduché, ale vítěz může být jen jeden. Vyhrál tým č. 1 (Marie Kopáčková, Marie Hovorová, Marie Píhrtová, Květoslava Prokopová, Jaroslava Musilová, Libuše Chovančíková), v čele s naší aktivizační kolegyňkou Kačkou Milou. Výhrou dámám byla sladká čokoládová odměna.

Nakonec aktivizační Kuba Helma vykuchal a nafiletoval kapříka. Zde je na místě našemu milému Kubovi poděkovat, protože ráno nelenil, a sháněl po celé Plzni čerstvého kapříka pro dnešní soutěž. Děkujeme!

Mezitím, u jiného stolu, se již naklepávaly vepřové řízky. Ty se pak společně s kaprem obalily a každá z klientek pak dostala na talíř lehkou degustační porci všech tří soutěžních salátů s kapříkem či řízkem, podle toho na co měly chuť. Paní Jaroslava Musilová vše ohodnotila slovy: „Teda musím Vám říct, že saláty jsou dobrý, ale ten kapr!!! Ten nemá chybu!“

Předchozí článekDalší článek