SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Předběhli jsme 1. Máj

První máj se blíží mílovými kroky, a tak jsme nelenili a úspěšně jsme mu vyšli naproti o něco dříve. V úterý jsme obstarali pro naše klientky mladou břízku, kterou si pak klientky sami nazdobily jako májku.

V pátek dopoledne, když se májka stavěla, nám navíc i počasí vyšlo krásně vstříc, a i když ráno po sluníčku nebylo ani vidu, jen co pod krásně nazdobený strom přišli první klienti, začaly se z poza mraků prodírat první sluneční paprsky.

A když se staví májka, nesmí chybět ani opékání buřtů. Aktivizační Kuba se chopil našeho grilu a sázel klientkám na talíř jednoho buřta za druhým. Ty si na buřtech po dlouhé zimě očividně pochutnávaly. Paní Marie Píhrtová celou věc okomentovala slovy: „To mi řekněte, že ty buřty byly tak dobrý!“

Po dobré svačince jsme příjemně strávené dopoledne zakončili upálením naší čarodějnice, kterou jsme v rámci aktivizací vyrobili s našimi klienty. Letos byla naše čarodějnice ještě veselejší než loni. Paní Jana Zoubková s paní Evou Altrichterovou si dokonce posteskly, že jí bude škoda spálit, když je tak povedená.

Vůně pečených buřtů vylákala z kanceláře i našeho pana ředitele Ing. Tomáše Černického, který přišel naše klientky pozdravit a strávil s námi tak část dopoledne. Samozřejmě i on, jak se sluší a patří, dostal buřta s hořčicí a chlebem.

Po skončení akce nám klientky děkovaly za příjemně strávené dopoledne, a i my děkujeme jim. Poděkovat se sluší i našim studentům a jejich paní učitelce, za pomoc při svozu klientů.

Opečenými buřty jsme oficiálně zahájili grilovací sezónu, a již teď se všichni těšíme na další dobroty, které si letos společně na zahradě přichystáme.

 Další článek