SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Večeře při svíčkách

V minulém týdnu se u nás v SeniorCentru v Plzni poprvé konala krásná akce, zvaná Večeře při svíčkách. Tento projekt již na některých domovech proběhl a my jsme s napětím očekávali, jak se bude našim klientům líbit.
Klienti se svátečně oblékli, nejedna z dam využila služeb kadeřníka a v pět hodin odpoledne vše vypuklo. Po úvodním slovu pana ředitele se začaly nosit na stůl vybrané lahůdky. Jako předkrm si pro nás šéfkuchař připravil domácí pečivo a bylinkové máslo. Následoval krém z pečené kořenové zeleniny s libečkovým pestem. Hlavní chod byla jelení kýta sous-vide s omáčkou z lesního ovoce a bramborovo-dýňovou kaší. Samozřejmě nesměl chybět dezert čokoládový fondant s vanilkovým krémem. Byla to pastva nejen pro oči, ale hlavně pro chuťové pohárky.
K dobrému jídlu patří i dobré pití. A tak kromě bílého a červeného vína a piva, jsme měli připravenu i nealkoholickou variantu těchto nápojů.
Na závěr pan ředitel poděkoval všem zúčastněným, kteří se podíleli na přípravě tohoto krásného večera. Rodiny našich klientů je odměnily potleskem.
Pro velký zájem ze strany rodin jsme tyto večeře organizovali tři večery po sobě, celkem je navštívilo 34 rodin.
A tak nás v příštím roce čeká milá povinnost tuto příjemnou akci zopakovat i pro další klienty.

 

 

 Další článek