Španělský měsíc je v plném proudu
Jak lépe poznat Španělsko v celé jeho kráse, než přes chuťové pohárky!
Středomořskou kuchyni tvoří převážně olivový olej, ryby, bylinky a čerstvá zelenina. A protože má náš kolega Kuba mlsný jazýček a ví, co je dobré, donesl na kulinářský klub elektrický gril a kopu makrel, které jsou ve Středomoří nejčastěji připravovanou rybí pochoutkou. Pro naše klienty makrela sice není nic nového, ale nejčastěji se podle jejich slov s makrelou setkali pouze, když byla uzená v chladícím pultu. Paní Marie Kopáčková si doma makrely prý připravovala čerstvé, ale jen jako českou klasiku, na kmíně a másle. Proto bylo pro klienty zajímavé okusit chuť grilované ryby ve spojení s čerstvými bylinkami, česnekem a olivovým olejem. To vše jsme doplnili o lehký zeleninový salátek s černými olivami. “Je úžasné, jak chuť bylinek pronikla skrz celou rybu! Hm, voní úžasně!” pochvalovala si paní Milada Tomrldová. Její slova potvrdily ostatní klientky, když si přidávaly jako o závod 🙂