SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Staročeská zabíjačka v SeniorCentru Plzeň

Jedna z nejhezčích veselic roku, kterou jsme si nemohli nechat ujít, je tradiční staročeská zabíjačka. Jelikož máme to štěstí a jsme velmi dobrá parta, domluvili jsme se, že naše klienty překvapíme a oblékli jsme se do tradičních lidových krojů. Bylo pěkné vidět, kolik úsměvů jsme tímto vyvolali a paní Starostová si dokonce posteskla, že takový kroj má ještě doma schovaný ve skříni na památku.

S klienty jsme v kulinářském klubu upekli tvarohové koláče, které jako již tradičně, sklidily velký úspěch. Od brzkého rána pan řezník připravoval klasické zabijačkové pochoutky a my si tak během celého dopoledne mohli pochutnávat na takových lahůdkách, jako jsou světlá a tmavá tlačenka, ovar, chléb se škvarky. No, a aby toho nebylo málo, k obědu jsme si pak dali výborný prejt se zelným salátem. Správná zabíjačka chce také doušek něčeho dobrého k pití. A protože jsme v Plzni, nemohlo chybět plzeňské pivo.

A co by to bylo za správnou zábavu bez pořádné muziky? Proto jsme si pozvali ostřílené muzikanty, kteří již v našem Domově hráli – Seniorkapelu.

Byl to hezký den, plný dobrého jídla a dobré zábavy.

 Další článek