SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Návštěva výstavy Zikmund 100

Zikmund100

Pan Miroslav Zikmund by 14. 2. 2019 oslavil krásné sté narozeniny. Tento plzeňský rodák tvořil s Jiřím Hanzelkou nerozlučnou cestovatelskou dvojici.  Po stopách výpravy, na kterou se vydali Hanzelka a Zikmund v roce 1959, se vypravili dva mladí cestovatelé, Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek. Vyjádřili tak úctu cestovatelským vzorům několika generací. Prošli na 32 zemí a nechali za sebou více jak 130 tisíc kilometrů, tak jako Hanzelka se Zikmundem před nimi.

Máme to štěstí, že krásná výstava na počest tohoto cestovatele s názvem Zikmund 100 se koná přímo naproti našemu SeniorCentru v Papírně Plzeň. V expozici můžete vidět 100 nejslavnějších fotografií pánů Hanzelky a Zikmunda v kontrastu se 100 aktuálními fotografiemi ze stejných míst od dobrodruhů Sochy a Vaňourka.

Klienti se nemohli dočkat návštěvy této výstavy. Knihy a fotografie Hanzelky a Zikmunda velmi dobře znají, a tak byl o výstavu mimořádně velký zájem. Díky koordinátoru výstavy panu Janu Andrlemu, který nám umožnil vstup do výstavních prostor v mimořádném čase, mohlo výstavu navštívit 23 klientů plzeňského SeniorCentra. Za to mu velmi děkujeme!

Dále nemůžeme opomenout poděkovat studentům fyzioterapie Fakulty zdravotnických studií ZČU. Právě díky jejích pomoci jsme mohli tuto výstavu shlédnout v tak velkém počtu.

Tuto úžasnou výstavu můžete navštívit do 17. 3. 2019 v Papírně Plzeň. Neváhejte!

 Další článek