SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Návštěvy v SeniorCentru Plzeň

Vážení rodinní příslušníci,
na základě rozhodnutí vlády budou od 25. 5. 2020 opět povoleny návštěvy v domovech pro seniory a v domovech se zvláštním režimem. Obnovení návštěv, stejně jako vy, velmi vítáme. Nicméně jsme si plně vědomi toho, že návštěvy v této době představují pro všechny jisté riziko. Proto, abychom i nadále ochránili zdraví vašich blízkých, budou návštěvy v našem domově probíhat organizovaně dle níže uvedených pravidel a za přísného dodržování preventivních opatření. Vzájemným pochopením a respektováním bezpečnostních podmínek společně vše zvládneme a budeme se těšit z radostných setkání, která všem už tolik chybí. Níže naleznete informace a pravidla pro první fázi uvolnění návštěv v našem SeniorCentru od 25. 5. 2020. Prosíme, vezměte na vědomí, že je možné, že tato pravidla budeme ještě v následujících dnech upravovat dle zkušeností z organizace a průběhu návštěv. O případných změnách vás bude bezodkladně informovat.

Koordinace návštěv – domluvení předem

Návštěvy budou možné ve všední dny v čase od 9:00 do 11:00 a 13:00 – 16:30 hodin.
Vzhledem k nutnému dodržování preventivních opatřením budou návštěvy probíhat na předem určeném návštěvnickém místě a jejich počet bude koordinován:
Návštěvy budou možné pouze po předchozí domluvě.
– Pro každou návštěvu je vyhrazen čas maximálně 30 minut.
Pro rezervaci návštěvy se obracejte ve všední dny od 8:00 do 14:00 telefonicky na sociální pracovnice tel.: +420 373 300 447

Obecná pravidla návštěv

– Na návštěvu mohou v rezervovaný čas přijít jen 1-2 osoby.
– Návštěvy budou probíhat v zahradě a nebo v případě nepříznivého počasí bude setkání probíhat na jídelně v nultém patře. Toto místo bude viditelně označeno a vstup do něj povede přes vrátka od lávky u řeky Radbúzy (vedle transformátor).
Fyzický kontakt mezi vámi a vaším blízkým nebude bohužel z bezpečnostních důvodů možný, proto vás prosíme, abyste po celou dobu návštěvy udržovali odstup minimálně 2 m. V tomto směru prosíme o vaši důslednost a striktní dodržení odstupu. Děkujeme za vaši spolupráci a pochopení.
– Návštěva bude možná pouze při použití ochranných prostředků jako je rouška, štít, ochranný plášť a pokud nebudete mít teplotu vyšší než 37 °C nebo jiné příznaky respiračního onemocnění.

Průběh návštěv

– V předem rezervovaném čase vás koordinátor návštěv vyzvedne u vrátek (paní Arnoštka Brotánková).
– Změříme vám teplotu, proběhne dotazování ohledně vašeho zdravotního stavu a požádáme vás o dezinfekci rukou.
– Zapůjčíme vám štít a ochranný oblek. Pokud budete chtít, můžeme vám za úhradu 20 Kč poskytnout jednorázovou chirurgickou roušku a rukavice.
– Po každé návštěvě vnitřní prostor důkladně vydezinfikujeme.
– Pokud budete chtít předat osobní věci vašemu blízkému, balíčky předáte paní Brotánkové. Prosím, aby v balíčkách nebyly žádné domácí pochutiny, ale pouze kupované produkty.

V případě dotazů se, prosíme, obracejte na sociální pracovnice nebo na mou osobu.
Předem děkujeme za pochopení a respektování výše uvedených pravidel.

Doporučený postup MPSV pro aplikaci návštěv u klientů v zařízeních sociálních služeb od 25. 5. 2020 ke stažení ZDE.

Brzy na viděnou!

 Další článek