SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Hasiči přednášeli v SeniorCentru Plzeň

V našem SeniorCentru Plzeň jsme přivítali hasiče, kteří nám přišli povědět něco málo o své práci. Dozvěděli jsme se, co všechno spadá do jejich kompetencí a kde všude hasiči zasahují.

Hasiči si pro nás připravili i malý kvíz, kdy jsme z obrázků, které zobrazovaly zničené domy, hádali, jaká živelná pohroma to měla na svědomí. Dokonce nám i pustili ukázku telefonátu na dispečink. Dozvěděli jsme se i o nejčastějších příčinách, které vedou právě ke vzniku požáru. Nezůstali jsme však pouze u požárů, hasiči velice často zasahují i u dopravních nehod, kam často přijíždí jako první z integrované záchranné složky.

V rámci diskuze, která byla na závěr přednášky, jsme se zajímali, jak často mají hasiči výjezd. Byli jsme velice překvapeni odpovědí, že ročně sahá počet výjezdů až k jednomu milionu. Během této diskuze jsme si vyprávěli i o vlastních zážitcích a zkušenostech, které máme se záchrannými složkami a přednášející nám přiblížili některé z příběhů, u kterých museli zasahovat.

Tato přednáška byla vskutku jedinečná svým obsahem a zejména svými hosty, kteří zavítali do našeho zařízení. Klienti byli velice potěšeni jejich účastí a neváhali s dotazy, na které byl prostor ke konci této zajímavé přednášky.

Předchozí článekDalší článek