SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Přednášky na mezinárodní dny v SeniorCentru Plzeň

V SeniorCentru Plzeň se neustále snažíme přinášet našim klientům nové zážitky a příležitosti k obohacení jejich života. V rámci této snahy jsme nedávno zavedli novou iniciativu – pravidelné přednášky, které se konají na mezinárodní dny. Zatím proběhly dvě přednášky, zahrnující i promítání a ochutnávky.

Jedna přednáška byla zaměřena na kokos (2.9. Světový den kokosu), který je nejen oblíbenou surovinou v kuchyni, ale také má mnoho zajímavých vlastností a využití. Klienti se dozvěděli o různých typech kokosových produktů, od kokosového mléka a oleje až po strouhaný kokos a kokosovou vodu. Prezentace zahrnovala i informace o zdravotních výhodách kokosu a jeho pěstování a zpracování.

Další přednáška byla věnována rumu (16.8. Mezinárodní den rumu), který má bohatou historii a široké spektrum chutí a vůní. Během této přednášky se naši klienti seznámili s různými druhy rumu, jeho výrobním procesem a historií. Klientům jsme promítli i dokument o Dominikánské republice, kde se pěstuje cukrová třtina – surovina pro výrobu rumu.

Nejvíce ohlasů vzbudily ochutnávky, které byly součástí obou přednášek. U kokosu si mohli naši klienti pochutnat na různých produktech, od čerstvé kokosové vody po lahodné kokosové dezerty. Na téma rumu jsme klientům dali ochutnat náš klasický Božkovský rum.

Klientům se tematické přednášky velice líbí, mají díky nim možnost ochutnat mnohdy nové a zajímavé potraviny. Těšíme se na další mezinárodní dny a přednášky, které budeme moci našim klientům nabídnout.

Předchozí článekDalší článek