SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Po stopách Zikmunda a Hanzelky v SeniorCentru Plzeň

Po stopách Zikmunda a Hanzelky

„Jsme kluci z Plas u Plzně a 3. dubna 2018 jsme se vydali z Plzně po stopách legendární dvojice Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky napříč celou Asií, procestovali jsme během 262 dnů 32 zemí a překročili jsme 22 časových pásem. Od Turecka až po Rusko jsme urazili téměř 130 000 kilometrů.“

Takto svými slovy popsali Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek, velcí obdivovatelé Zikmunda a Hanzelky, své putování. Tito dva mladí muži se vydali po stopách asijské cesty Zikmunda a Hanzelky a dnešním pohledem zachytili stejná místa, jako jejich předchůdci. Příběh těchto cestovatelských legend znovuožívá v podobě nejznámějších fotografií, které vydávají svědectví, jak se svět za posledních 60 let změnil. To vše jako dar ke stým narozeninám Ing. Miroslava Zikmunda a k úctě jeho kamaráda Ing. Jiřího Hanzelky.

My jsme měli tu příležitost pozvat na besedu s klienty jednoho z nich, pana Tomáše Vaňourka. Bylo velmi zajímavé sledovat tváře našich klientů, kteří pány Zikmunda a Hanzelku velmi dobře znali, někteří dokonce osobně (pan Zikmund je plzeňský rodák). Bylo to moc hezké a poučné dopoledne a již teď se těšíme, až se pánové Vaňourek a Socha vrátí z dalšího putování a přijdou nám povyprávět o svých zážitcích z cest.

 Další článek