SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Zahradní slavnost SeniorCentra Plzeň

Rok se s rokem sešel a opět jsme si pro naše klienty, rodinné příslušníky a přátele přichystali Zahradní slavnost. Letošní slavnost se nesla ve stylu 70. let, a proto jsme se neobešli bez pestrých barevných kostýmů či hitů hudební skupiny ABBA. Chybět nesmělo samozřejmě dobré jídlo a pití, které připravili naši kuchaři. Samotní klienti při kulinářském klubu potom překvapili hosty sladkou tečkou ke kávě.

Zahradní slavnost byla zahájena úvodním proslovem pana ředitele a tanečním vystoupením klientů, které mělo ohromný úspěch. Poté následoval pestrý program, kdy například vystoupily děti z taneční skupiny Dance Nation či mažoretky Maršálky. Hudební program na společenské místnosti zahájila klienty oblíbená Seniorkapela z organizace TOTEM a poté nás po celé odpoledne na zahradě zařízení doprovázela skupina Empatia. Součástí programu byla i hra na trumpetu od vnuka naší klientky, která vykouzlila úsměv na tváři nejednomu návštěvníkovi.

Nesmíme opomenout ani malování hennou či sochařskou ukázku od paní Stoklasové, která je vnučkou naší klientky. Námětem sochy byl zvolen anděl, kterého předkreslila paní Jindřiška, též klientka našeho zařízení. Socha bude vznikat po dobu několika návštěv paní sochařky v našem SeniorCentru, kdy klienti shlédnou postupné vytvoření sochy, která nakonec bude věnována paní sochařkou našemu SeniorCentru a bude zdobit naši nově zrekonstruovanou zahradu.

Na základě reakcí klientů a návštěvníků hodnotíme Zahradní slavnost jako velice vydařenou a již nyní se nemůžeme dočkat té příští. Sami jsme zvědaví, jaké téma si klienti na nás na příští rok vymyslí.

V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat všem zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří se na Zahradní slavnosti podíleli. Bez Vás by se slavnost jistě takto krásně nevydařila. Moc děkujeme a těšíme se na všechny zase příští rok při další Zahradní slavnosti!

 Další článek