SeneCura SeniorCentrum Plzeň

Návštěva zoologické zahrady s klienty SeniorCentra Plzeň

Jednou z nejoblíbenějších aktivit u nás v SeniorCentru Plzeň jsou společné výlety. Tentokrát jsme se rozhodli využít posledních slunečních dní a uspořádat návštěvu plzeňské zoologické zahrady. Na místo jsme se dopravili pomocí společnosti, která s námi spolupracuje již dlouho a zprostředkovává přepravu imobilních osob.  Samotná jízda po Plzni byla pro některé klienty zajímavým zážitkem. Společně jsme vzpomínali, co vše se v Plzni změnilo a co naopak zůstalo až do dnes stejné.

U vchodu do Zoo na nás již čekali studenti ze střední církevní školy, kteří nám přišli pomoci jako doprovod klientů. První zastávkou po příchodu byl výběh největších kočkovitých šelem, lvů. Poté jsme pokračovali dále do „Afriky“, kde jsme měli možnost vidět žirafy, hrochy nebo například velbloudy. Během výletu jsme si našli čas i na malý piknik. Klientům jsme připravili svačinu, kterou jsme si užili ve stínu stromů společně s kávou, kterou jsme zakoupili v místním kiosku. Cesta zpět do SeniorCentra probíhala v podobném radostném duchu jako cesta tam.

Návštěva ZOO byla pro naše klienty velkým zážitkem, který jim přinesl nejen kontakt s přírodou a zvířaty, ale také nové zážitky k vyprávění.

 Další článek